Про Veteran Hub - Veteran Hub

Ми показуємо вам матеріали та статті для ролі Ветеран. Якщо ж ви родич ветерана або працедавець, то можете змінити вашу роль тут.

Про Veteran Hub

Війна — важливий, та лише тимчасовий етап шляху воїнів. Так шлях воїна є невіддільною частиною усього Шляху ветеранів і ветеранок. 

Після звільнення зі служби замість полегшення, приходить довгий процес відновлення свого цивільного життя: відпочинок, піклування про себе, звикання до нової ідентичності й пошук настільки ж значущої справи, яка б була співмірною із захистом батьківщини. 

Для кожного і кожної, хто переходить у статус ветерана чи ветеранки, цей шлях триматиме по-різному від років до десятиліть. Українським ветеранам і ветеранкам доводиться торувати свій шлях цивільному, але не мирному житті, часто доки їхні побратими та посестри продовжують службу. 

Місія Ветеран Хабу — бути поруч протягом всього Шляху ветеранів і ветеранок, доки захисники вкорінюються у цивільному житті.
Ми також служимо усім, хто чекає або втратили своїх близьких на службі.

Найбільшою цінністю для організації завжди є довіра ветеранів і ветеранок. Будь-яка послуга, дослідження чи рішення обов’язково включає думку та запрошує до участі самих воїнів і їхніх коханих людей.

Напрями діяльності

Надаємо підтримку

Ми підтримуємо ветеранів і ветеранок на різних етапах їхнього Шляху — після повернення до цивільного життя, під час піклування про себе, винаходу себе нових та вкорінення в новому житті. 

Наша мета, щоби після повернення до цивільного життя вони почувалися у суспільстві настільки ж важливими, як і на війні, та прагнемо допомогти їм знайти власний шлях і призначення. 

Працюємо для воїнів і їхніх близьких: дружин і чоловіків, коханих людей, членів родин. Надаємо послуги в трьох напрямах: 

  • персонального супроводу і з питань працевлаштування
  • юридичному
  • психологічному
Досліджуємо потреби

Розвиваємо аналітичний центр, який досліджує Шляхи ветеранів і ветеранок і їхніх близьких.

Ми фіксуємо саму життєву траєкторію та заглиблюємося у добробут на різних етапах їхнього шляху. Ці дані роблять можливою розробку рішень сталої підтримки.

Пропонуємо рішення

Дані аналітичного центру та багаторічний щоденний контакт з воїнами та їхніми близькими, стають основою рішень для забезпечення різних потреб ветеранів і ветеранок.

Рішення Veteran Hub сприяють адаптації до цивільного життя. А також вони допомагають змінювати громади й середовища, до яких повертаються воїни, чи проживають досвід очікування їхні кохані.

Це дає змогу реалізовувати додаткові проєкти, у яких ми ділимося своїм досвідом із цивільними, які менше розуміють ветеранську специфіку, але є небайдужими.

Історія організації

2016Невелика ГО «Побратими» надихається досвідом створення системи психологічної підтримки ветеранів США, Канади і Данії й виникає ідея адаптувати її для українських ветеранів і ветеранок АТО/ООС
2018Фонди Віктора Пінчука та Олени Пінчук підтримують ідею та стають співзасновниками організації Veteran Hub.
У листопаді відчиняє двері перший простір майбутньої мережі
2020Завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту СШУ, філії Veteran Hub відкриваються у Вінниці та Дніпрі
2021Аби підтримати ветеранів і ветеранок, які не можуть дістатися до просторів, організація запускає Мобільні офіси. Команда консультантів привозять послуги та спілкування маломобільним ветеранам/кам у будь-які куточки Київщини та Вінниччини.
Мобільні офіси стали можливими завдяки фонду Help Us Help
У громадах розпочинають роботу простори-партнери Плюс Плюс ++
Організація реєструє права торговельну марку Veteran Hub / Ветеран Хаб, які охорорняється законом
24.02.2022Розпочинається повномасштабна війна, робота організації повністю зупинена. До третини команди повертається до служби або мобілізуєтьс
2022Лінія підтримки відновлює роботу 11 березня
Протягом літа знову відчиняється простір у Вінниці та відновлює роботу Мобільний офіс Вінницької області
2023У лютому робота організації відновлюється у Києві на Подолі
Протягом року до виїздів повертається київський екіпаж, а також Мобільний офіс розпочинає розпочинає роботу у Дніпропетровській області
Відбувся перший етап дослідження Шляху коханих воїнів про досвід очікування своїх партнерів зі служби
Організація представляє повне дослідження Шляху ветеранів і ветеранок. Вперше унікальний досвід повернення українських воїнів у цивільне життя зафіксували й представили мапою. Відтепер дослідження Шляху ветеранів і ветеранок — осноположне для усього доробку Veteran Hub
2024З’являється новий сайт організації, який ґрунтується на Шляху ветеранів і ветеранок. А також представляє оновлену структуру Veteran Hub як одночасно надавача послуг, дослідницького центру та автора рішень сталої підтримки воїнів, ветеранів і ветеранок і їхніх близьких

Подзвонити нам